Despre proiect

Sprijin refugiaţilor din Ucraina
PROIECTUL

Uniți pentru pace

Descriere

În contextul izbucnirii conflictului ruso-ucrainean, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a inițiat programul social eparhial „Uniți pentru pace” pentru a-i sprijini pe refugiații din Ucraina care intră în România prin Vama Siret. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, încă din data de 24 februarie 2022 a fost constituit un comitet alcătuit din clerici ai Centrului Eparhial, protoierei, exarhi și coordonatori de voluntari, pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de sprijinire, în acest moment, a cetățenilor ucraineni aflați în tranzit sau care intenționează să rămână pe teritoriul României.

 

În toată această perioadă, voluntarii aflați atât la punctul fix de asistență social-filantropică din punctul de trecere a frontierei Siret, cât și cei prezenți în Gara Burdujeni din Suceava au oferit ceai, cafea și mâncare refugiaților ucraineni. Totodată, i-au îndrumat spre locurile de cazare identificate sau mijloacele de transport. Mai mult, aceștia au furnizat informații privind călătoria pe teritoriul României, iar clericii au asigurat asistența spirituală, alinându-i pe cei greu încercați în aceste zile cu un cuvânt de mângâiere și încurajare. Permanent, în fiecare centru sunt prezenți, în schimburi de câte 8 ore, preoți, dintre care cel puțin unul vorbitor de limbă ucraineană, împreună cu voluntari, credincioși ai parohiilor eparhiei sau membri în organizațiile ASCOR (Asociația Studenților Ortodocși Români) și ATOS (Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni) sau în centrele de tineret ECCLESIA.

 

Acum, mai mult ca oricând avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră, pentru a putea susține demersurile începute.

 

Cum vă puteți implica?

Prin intermediul preotului paroh;

Contactând direct Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”, Calea Bucovinei, nr. 201, Rădăuți, jud. Suceava, CP 725400, 📞 0330 566 441;

Apelând numerele de telefon 📞0751 156 235 – Arhim. Iustin Tănase; 📞0740 314 777 – Pr. Ionel Constantin Maloș;

Cerând detalii în punctele de asistență de la vamă și de la Gara Burdujeni;

Completând formularele tip, puse la dispoziție pe această platformă.

 

Ce puteți dona?

Puteți trimite alimente neperisabile sau alimente de tip conservă, lapte praf, hrană și scutece pentru nou născuți.
De asemenea, ne puteți sprijini și cu bunuri: pături, lenjerii, saltele, perne, pilote, jucării, medicamente, cartele telefonice cu minute sau credit, produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii), articole noi de îmbrăcăminte sau chiar produse de menaj.

 

0

Voluntari

0

Locuri cazare

0 Tone

Ajutoare umanitare

Muncă în echipă